Kush blen prona ne Tirane.

July 18, 2020
0 Comments

 

Sipas statistikave te ublikuara nga INSTAT, disa dite me pare në tremujorin e parë 2019, janë miratuar gjithsej 245 leje ndërtimi për ndërtesa të reja, nga 221 leje të miratuara në tremujorin e parë 2018, duke shënuar një rritje prej 10,9 %. Sipërfaqja e lejeve të ndërtimit miratuar për ndërtesa të reja, në tremujorin e parë 2019, është rreth 581.236 m2, nga rreth 200.944 m2 miratuar në tremujorin e parë 2018, duke shënuar një rritje me rreth 2,9 herë. Natyrisht pjesen e kryesore te ketyre lejeve ndertimore e ze Tirana e cila ne kete fillim viti, lidhur ngushte kjo dhe me zgjedhjet vendore qe do te zhvillohen ne Kryeqytet. Pothuajse ne te gjithe teritorin e saj jane dhene leje ndertimi per komplekse residenciale me apartamente, vila apo dhe nje nderthurje mes banimit dhe sherbimit, krysesisht Hotelieri dhe Zyra. Aktualisht ndertimi si per sa thame me lart ashtu dhe vepra inxhinierike publike qe shteti ka tenderuar dhe po zbaton luajne rolin kyc ne zhvillimin e ekonomise se vendit. PO KUSH I BLEN APARTAMENTET, VILAT, ZYRAT NE TIRANE? Ne fakt kjo eshte nje pyetje qe Agjencite Imobiliare ne Tirane japin pergjigjie ne menyre eksplicide, lidhur kjo dhe me statistikat qe ata mbajne ne lidhje me transaksionet qe kryejne muaj pas muaji. Te paret jane ciftet e reja qe ne nje menyre apo tjeter kane zgjedhur te largohen nga “Kujdesi Prinderor” dhe te krijojne familjet e tyre. Kredite e buta qe Bashkia Tirane miraroi per subvensionimin e ketyre familjeve te reja per blerjen e apartamenteve ne Tremujorin e Pare i dha hov zhvillimit te tregut te pasurive te paluajtshme ne Tirane. Te dytet ne radhe jane emigrantet te cilet e shohin Tiranen si nje mundesi e mire investimi per vete dhe per familjet e tyre. Pasja e nje shtepie ne Tirane eshte nje enderr e tyre, si fillim per ta dhene me qira per investim dhe me vone per te jetuar vete aty. Te tretet jane qytetaret e rretheve te Shqiperise qe e shohin Tiranen si mundesi te mire per te jetuar nje pjese te jetes , po ashtu si mundesi e mire per shkollimin e femjeve te tyre, pasi pothuajse arsimimi elitar ne Shqiperi, qofte public, apo privat eshte perqendruar ne Tirane. Te katertit jane individet me te ardhura ekonomike te mira, te cilet e shohim mundesine e nje investimi ne Pasuri te Patundshme si vlere e shtuar per te rritur pasurine e tyre. Shumica e tyre blejne apartamente apo vila ne zona te mira si mundesi e mire investimi per qira. Ne fund per nje periudhe disa vjecare atyre ju kthehet investimi nderkohe qe vlera e apartamentit apo viles qe ata kane blere eshte shtuar. Se fundmi, shumica e Elites se te Pasurve ne Shqiperi po kerkojne nje nivel te larte jetese dhe kete e kane gjetur ne komplekset residenciale me vila qe po ndertohen ne periferi te Tiranes. Shumica po zgjedhin te jetojne atje, por nuk duhet lene pa permendur qe blerja e nje vile apo apartamenti te madh ne keto komplekse shihet si nje mundesi e mire investimi. Per me shume apartamente per shitje ne Tirane http://century21metropol.al/search?action=advanced&NatureTypeIDName%5B%5D=Apartment E njejta situate eshte dhe per Ambientet Komericiale si zyra dhe Toka. Shumica e institucioneve qe kerkojne toka per blerje ne fazen e investimit ne kapaitale per te rritur kapcitetet prodhuese te tyre. E njejta gje ndodh dhe per zyrat, por nuk duhet duke lene pa permendur qe shumica e tyre blihen nga individe apo kompani si nje mundesi e mire investimi. Sipas nje studimi te bere disa vite me pare Tirana dhe Shqiperia ne teresi kishin nje mungese te theksuar shtreterish persa i perket Hotelierise, dhe per kete ne kryeqytet jane dhene leje ndertimi per hotele te perqendruara me shume ne qendren historike te saj. Shumica e brandeve kryesore ne bote kane lajmeruar se ne tre vitet e ardhshme do te hapin filialet e tyre ne hoteleri me 5 yje Tirane. Sipas statistikave numri i turisteve nga viti ne vit ne Shqiperi ka ardhur duke u rritur dhe kjo eshte pare nga ndertuesit si mundesi e mire per te zhvilluar projekte te tilla ne kryeqytet dhe vend. Per me shume: Besojani pronen dhe investimin tuaj Eksperteve Imobiliare te Century 21 Metropol te cilet jane te Dedikuar ndaj Cilesise dhe Sherbimit per ju.